top of page
17934118184314502.jpg
aquarel Leaves

Wij sprokkelen een paar keer per jaar met onze eigen kids, je kan het ze beter vroeg aan leren en ze genieten er ook van!

De kinderen zijn de toekomst 

Duurzame verlichting

Hotels verbruiken op jaarbasis veel energie aan verlichting. Daarom zijn wij overgestapt op energie zuinige verlichting daardoor draagt ons hotel haar steentje aan het milieu zeker bij. Hetzelfde geldt voor timers die op de verlichting zitten. Hierdoor blijft in de hotelgang de verlichting niet onnodig lang branden en wordt er op het energieverbruik bespaard.

Ga verstandig om met het eten in een hotel

Ontbijt buffetten zijn een standaardbegrip in de hotelbranche. Het is ook een bekend staand feit dat veel gasten hun borden overvol laden en vervolgens de helft op tafel laten staan. Daarom hebben wij gekozen voor een high-breakfast dat aan tafel word geserveerd, wilt u meer dan vullen wij bij. Het is niet alleen een luxe  en een service maar voedsel verspilling is onnodig en bovendien schadelijk voor het milieu.

Ga verstandig om met handdoeken

Blijft u meerdere nachtjes slapen? gebruik uw handdoek nog een keer. Ze worden pas vervangen op het moment dat je ze op de grond laat liggen in plaats van ze op te hangen. Dit scheelt op jaarbasis een enorme hoeveelheid wasgoed en dus het gebruik van wasmiddelen.

WC-papier besparen.

In hotelkamers worden halflege wc-rollen vaak vervangen door nieuwe en staat er ook nog een extra rol. Wij breken geen meerdere rollen aan waardoor je voor verspilling zorgt. Een halve rol wc-papier is immers prima te gebruiken. Het is een kleine aanpassing waar op jaarbasis veel papier mee wordt uitgespaard.

Gebruik van duurzame inrichting

Bij ons zie je niet snel iets gloednieuws behalve als het echt nodig is zoals een bed. Heel veel meubels zijn opnieuw gepimpt.

Let ook in een hotel op het verbruik van water

Lang onder de douche staan is lekker we weten het. Maar warm water is kostbaar ook als je niet thuis bent. Laat de kranen niet onnodig lang lopen.

Let op wat je doet met eventueel afval

Wij scheiden ons afval heel efficiënt. De container buiten is puur alleen voor de restafval. Gooi aub niet uw auto leeg. Uw afval op de kamer en van het ontbijt scheiden wij ook.

E nummers

Wij maken alle gerechten zelf, ze zijn vers, er zijn minimaal e-nummers aan toegevoegd en daardoor is het beter voor jezelf en het milieu. 

Doe de verlichting en de televisie uit

Op het moment dat je je hotelkamer verlaat is het vanzelfsprekend om alle verlichting en de televisie uit te schakelen. 

Ecologisch schoonmaken in een hotel

Wij gebruiken schoonmaakmiddelen die ph neutraal zijn en waar natuurlijke olie in verwerkt wordt.

Gastvrijheid gebaseerd op duurzaamheid, beleven, voelen & ervan genieten

Wij maken GEEN gebruik van airco in de hotelkamers

Veel hotelkamers hebben individueel regelbare airconditioning en verwarmingsmogelijkheden. Wij NIET Het is vaak niet nodig om de airco en/of de verwarming dag en nacht te laten blazen. Je slaapt hierdoor meestal niet lekker en bovendien is alle energie die dat gebruikt ook stevig te noemen. Je kunt in plaats van de airco ook een raam of een balkondeur openzetten of de waaier aanzetten. De frisse lucht is in Limburg sowieso gezond :) 

Black and White Earth
bottom of page